Valencia

Valencia is de twee na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van de gelijknamige provincie en autonome regio. De stad heeft een inwonersaantal van 810.000 mensen en de agglomeratie telt ruim 1.850.000 inwoners. Valencia ligt aan de Costa del Azahar, gelegen aan de Middellandse Zee en aan de Turia. De stad staat er ook bekend om als geboorteplek van paella, een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Na Madrid en Barcelona wordt Valencia als derde economische motor gezien van Spanje.

Bezienswaardigheden

Omdat er in Valencia heel veel culturen hebben geleefd heeft de stad ook een heel gevarieerd beeld. Er staan bijvoorbeeld gotische bouwwerken, maar er is ook een complete wijk in een art nouveau architectuur ingericht. De wijk die zo ingericht is, heet de Eixample. Het is een soort openluchtmuseum, de wijk kent grote en brede straten. De wijk is heel overzichtelijk wat de rest van de stad duidelijk minder is. Ook zijn er prachtige tuinen te vinden.

Ook de gotische bouwwerken van de stad zijn erg mooi, zoals de La Lonja de la Seda met daar naast het Mercado Central en de andere kerk Iglesia de los Santos Juanes. Andere bouwwerken die een gotische stijl hebben, zijn de Mercado de Colón en het station Estación del Norte.

In de stad is ook het mooie Parque Natural de la Albufera te vinden. Het natuurpark is 20 kilometer ten zuiden van Valencia te vinden. Door een lange duinenrij wordt het zoete water met het water van de Middellandse Zee gescheiden. De totale oppervlakte is ruim 5880 hectare waarvan het meer een oppervlakte heeft van ruim 2837 hectare. De oppervlakte van het landelijke gebied is 850 hectare. Visvangst en landbouw wordt er ook bedreven, die oppervlakte is ruim 1890 hectare groot. Een heel groot gedeelte van de Spaanse rijst die geteeld wordt, wordt in dit park verbouwd.

Post navigation