Vakantie te paard

Als je van paardrijden houdt weet je hoe heerlijk het is om met je paard een buitenrit te maken. Te paard lijkt de hele wereld anders en is de natuur heel dichtbij. Een vakantie te paard is in dit geval dan helemaal het einde. Dit kan zowel met je eigen paard, of met een paard dat je kunt huren.

Vakantie met je eigen paard
Je eigen paard ken je het beste en het is dan ook fantastisch als je samen op vakantie mag gaan. Er zijn in Nederland verschillende adressen waar je je paard mee naartoe kunt nemen om van daaruit samen lange ritten te maken. Je kunt echter ook verder gaan dan Nederland, maar let wel op dat de reis voor je paard ook vermoeiend is. Daarbij is je paard het vlakke landschap van Nederland gewend en kan die best wel eens moeite hebben met bijvoorbeeld de heuvels in Duitsland.

Een groepsreis te paard
Als je wat verder weg wilt dan Nederland, kun je je ook aansluiten bij een groepsreis te paard. Via deze reizen is het mogelijk zeer spectaculaire tochten te maken. Denk hierbij aan een safari te paard in Afrika, een wild west ervaring met het echte ranchleven in de Verenigde Staten of een trektocht door Spanje of Frankrijk. Deze vakanties leveren een onvergetelijke ervaring op waar je nog lang van zult genieten.

Een paard huren
Heb je geen eigen paard of vind je het niet prettig om je eigen paard mee te nemen op vakantie, dan is altijd de mogelijkheid om een paard te huren. Dit kan zowel in eigen land, als in het buitenland. Bijna overal zijn wel maneges of stallen te vinden waar ze paarden aanbieden om lekker op stap te gaan. Zo is het mogelijk hier in Nederland een paard te huren om een lekkere strandrit te maken en wat denk je van een mooie buitenrit langs de lavendelvelden in Frankrijk?

Voordelen van een vakantie te paard
Paarden hebben een sterkere geur dan wij mensen. Dat betekent dat wanneer je een buitenrit maakt, wilde dieren zoals herten minder schuw zijn. Daarnaast kun je met een paard op plekken komen waar je anders nooit zou komen. En…de ervaring is natuurlijk fantastisch.