Tossa de Mar

In het noord-oostelijke deel van Catalonië ligt de badplaats Tossa de Mar. Deze authentieke stad ligt tussen Barcelona en de franse grens op slechts een afstand van ongeveer 100 kilometer. Anders dan de omliggende steden als Lloret de Mar en Sant Feliu de Guíxols is Tossa de Mar een wat kleinere badplaats met minder toeristische invloeden waardoor de spaanse cultuur nog goed merkbaar is. Met bijna 6.000 inwoners is het geen grote stad, wat het een ideale bestemming maakt om te genieten van de cultuur en de omgevingen.

Typisch voor Tossa de Mar is het bekende kasteel bovenop de berg, met een prachtig uitzicht op de baai en het oude stadsdeel met haar stadsmuren. Ook de omgeving zoals de omliggende pijnbossen en de rotsen langs de kust zijn een lust voor het oog. Verder beschikt Tossa de Mar over 4 zandstranden, gelegen tussen de rotsen. Alle stranden bieden haar bezoekers ligbedden, parasols en leuke strandbarretjes. Daarnaast kent Tossa de Mar een actief en bruisend stadscentrum met veel leuke winkeltjes, gezellige bars waar men wat kan drinken en genoeg restaurants om heerlijk te kunnen eten.

Voor overnachtingen in Tossa de Mar zijn er genoeg verschillende accommodaties beschikbaar. Een leuke aanrader is om een vakantiewoning in Tossa de Mar te huren. Zo zijn er bijvoorbeeld net buiten de stad leuke huizen te huur met prachtig uitzicht op zee om rustig even terug te trekken. Voor andere leuke vakantietips, kijkt u ook eens  op leukvakantie.nl