Reizen naar de Costa Blanca

De Costa Blanca is gelegen in het zuidoosten van Spanje en is de perfecte streek voor een zonnige vakantie. Deze populaire kuststreek beschikt over alle ingrediƫnten voor een prettige vakantie. Uiteraard is het wel zo prettig als je over allerlei praktische informatie beschikt, voordat je een reis boekt naar de Costa Blanca.

Vanaf welke vliegvelden in Nederland vlieg je naar de Costa Blanca?
Vanuit Nederland kun je vanaf diverse vliegvelden naar de Costa Blanca vliegen. De bekendste luchthaven in Nederland is natuurlijk Schiphol Airport. Echter kun je ook vanaf Eindhoven of Rotterdam naar de Costa Blanca vliegen. Vaak ben je dan een stuk voordeliger uit vanwege de budget airlines. De vlucht naar de Costa Blanca duurt ongeveer 2,5 uur.
De ligging van de vliegvelden
Er zijn 3 vliegvelden te vinden in de Costa Blanca. Dit zijn Alicante, Granada en Murcia. Alle vliegvelden zijn gelegen in het zuidoosten van Spanje en zijn dus ideaal als je een vakantie boekt naar de Costa Blanca.

Alicante is gelegen in de provincie Valencia en is de toegangspoort voor de Costa Blanca. Jaarlijks verwerkt de luchthaven zo’n 8,5 miljoen passagiers. Een andere luchthaven is Granada Airport. Dit is een klein vliegveld, uitstekend geschikt voor een goedkope vlucht naar de Costa Blanca. Tenslotte is er ook nog Murcia Airport. Murcia is de zevende stad van Spanje. Het vliegveld wordt veelal gebruikt voor internationale goedkope vluchten.

Welke airlines vliegen naar de Costa Blanca?
Diverse voordelige airlines vliegen naar de Costa Blanca. Ryanair, Air Berlin, Iberia, Transavia, Jetairfly, Norwegian, Brussels Airlines en Vueling zijn enkele airlines die vliegen naar de Costa Blanca.

Hoe zit het met het vervoer naar de steden?
De afstand tussen vliegveld Alicante en het centrum bedraagt 11 kilometer. Deze afstand kun je binnen 20 minuten overbruggen. De gemakkelijkste manier om het centrum te bereiken is met de bus of een taxi. Granada Airport ligt op 17 kilometer afstand van de stad. Je kunt zowel met de bus als taxi naar het centrum worden gebracht. Uiteraard kun je ook een auto huren. De afstand tussen het Murcia Airport en het centrum van deze stad bedraagt 49 kilometer. Het vervoer naar de stad kan met de bus, taxi of een huurauto.

Waar koop je voordelige vliegtickets?
Voordelige vliegtickets boek je online via diverse prijsvergelijkers, zoals Tix. Er is een ruim aanbod van prijsvergelijkers waaruit je een keuze kunt maken. Let op bij het boeken, want soms is het voordeliger om ook direct je hotel en huurauto te boeken. Een pakketreis is over het algemeen stukken voordeliger.

Waar bestel je een goedkope Schipholtaxi?

Een Schipholtaxi bestel je het beste via internet. Met de opkomst hiervan kan je net als op stroom, witgoed of andere zaken ook goedkoop je taxi naar Schiphol bestellen. Makkelijk thuis vanuit je luie stoel een Schipholtaxi bestellen. Je hebt de keuze tussen een standaard personenwagen of twee soorten taxibussen (zes en acht persoons). Het verschil met zomaar in een taxi stappen kan oplopen tot wel 50% van de ritprijs. Dus ga je op vakantie naar de Costa Blanca en je hebt vervoer naar de luchthaven nodig, bestel je taxi dan makkelijk en voordelig online!

Wat is de beste reisperiode?
De beste reisperiode voor een vakantie aan de Costa Blanca, zijn de maanden mei tot en met september. Je geniet dan van de meeste zonuren. Wil je de grootste drukte en hitte ontvluchten? Dan zijn de maanden april en september ook uitstekend geschikt om je vakantie in de Costa Blanca door te brengen.

Er zijn veel mogelijkheden om een auto te huren
De vele autoverhuur bedrijven maken het niet altijd makkelijker om te kiezen voor de juiste.
Bekijk het volledige aanbod van huurauto’s op: easyterra.nl